Benvenuto da noi

Wie zijn wij? Ons ‘familietje’ hier in Italië bestaat uit vader en  zoon met beider partners; Pieter is  al bijna 25 jaar getrouwd met Denise. De oudste zoon van Pieter is Jasper en hij neemt zijn vriendin Madelief mee in dit avontuur. We zijn trots op ons samengesteld gezin dat bij elkaar 13 personen telt en dat we met elkaar gekscherend ‘Lastig’ noemen, omdat het lastig uit te leggen is hoe de samenstelling is! Het grootste deel is dus nog in Nederland, maar zullen ongetwijfeld veel te vinden zijn op dit mooie stukje wereld dat we Qui Voglio hebben genoemd.

Onze passie: Qui voglio​

Op 30 april 2022 opent Agriturismo Qui Voglio en jullie zijn daar van harte welkom! Ons huis bestaat uit een oud, 18e eeuws hoofdgebouw en een wat recentere aanbouw. De voormalige boerderij telt drie verdiepingen, waarover de diverse gastenverblijven zijn verdeeld. Op de verdiepingen bevinden zich twee ruime appartementen die geschikt zijn voor een gezin met maximaal 4 kinderen. De B&B kamers bevinden zich allen op de begane grond en hebben een eigen badkamer met WC. De kamers hebben ieder een eigen toegang vanuit de tuin.
Ook deze kamers zijn ruim van opzet, zodat we er een extra (baby)bed bij kunnen plaatsen indien gewenst.

bestemming: Le Marche

Als we vertellen over het avontuur dat we starten in Italië is de eerste vraag meestal: Waar in Italië? En als we dan ‘Le Marche’ antwoorden, dan zien we òf een vragende blik van ‘nooit van gehoord’ òf we zien een stralende reactie van mensen die er al eens geweest zijn. De regio Le Marche is de enige Italiaanse regio die een Nederlandse benaming kent, namelijk De Marken. In de rijke historie lag hier ooit een grens tussen verschillende machts- en invloedsgebieden en de Duitse benaming voor grens (Mark), heeft zo’n duizend jaar geleden de naam van dit gebied bepaald. De Romeinen noemden het Picenum.

De Marken heeft vijf provincies. Onze agriturismo ligt centraal in de provincie Ancona. Kenmerkend voor de regio is de aanwezigheid van de Adriatische zee èn de Apenijnen. Het glooiende landschap doet in veel opzichten denken aan de veel bekendere regio Toscane of de regio Umbrië, maar juist de aanwezigheid van zee en bergen maakt dit gebied spannender en interessanter.

Op onze site vind je bij de activiteiten een aantal aantrekkelijke bestemmingen en mogelijkheden binnen de regio. Als je bij ons op bezoek bent, denken we graag met je mee en vertellen we je graag meer over hetgeen dit prachtig stukje Italië je te bieden heeft.

Een boom voor iedere reisbeweging

We roemen het ongerepte van het landschap en het schone van de Marchiaanse lucht. Dan voelt het soms wat dubbel dat we gasten uit verre landen uitnodigen bij ons te komen en met die reisbeweging natuur en milieu belasten. 

Daarom planten we voor iedere boeking op onze Agriturismo een boom. Wanneer je daar prijs op stelt, mag je daar je bijdrage aan leveren door die boom die we voor jouw reis planten, te adopteren.

We sturen je dan een foto van jouw boom op het moment dat hij geplant wordt en we geven hem de door jou gewenste naam. Soms kun je ook kiezen wat voor boom jouw naam gaat dragen. Uiteraard wordt jouw boom goed verzorgd, zodat je later zelf kzien hoe jouw boom gegroeid is.